Φιέστα μόνο για ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με τον Τζιμπούρ στο 12΄, όμως οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ και έφτασαν στη νίκη με γκολ των Κουτσιανικούλη (+45΄) και Βιτόλο (71΄- πέναλτι).

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, στο 12΄, ο Ιμπαγάσα πέρασε έξοχη ασίστ στον Τζιμπούρ κι ο Αλγερινός πλάσαρε τον Κρέσιτς για να ανοίξει το σκορ. Το γρήγορο γκολ ήταν φυσικό να ανατρέψει τα αρχικά πλάνα των δύο προπονητών. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε "σοκαρισμένος", ενώ οι επίδοξοι πρωταθλητές είχαν αρχίσει να σκέφτονται ήδη την ώρα της σκέψης. Πιθανότατα θα την ζούσαν κιόλας, αν στο 45΄ ο Τζιμπούρ δεν έβλεπε τον Κοντρέρας να αποκρούει πάνω στη γραμμή το πλασέ του. Και σα να μην έφτανε αυτό, στην αντεπίθεση, από ολέθριο σφάλμα του Πάρντο, ο Κουτσιανικούλης ισοφάρισε!

Η ψυχολογία είχε αλλάξει στρατόπεδο και αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύθηκε, είχε δοκάρι στο 48΄ με τον Ετό και στη συνέχεια κέρδισε (αυστηρό) πέναλτι για μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Βιεϊρίνια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιτόλο που έγραψε το 2-1 στο 71΄. Το ματς έγινε δυνατό, εώς σκληρό σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε. Ετσι, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ, καθώς ξεπέρασε την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα για να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας.



Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες: Σαβίνι, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης - Πάρντο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Φωτάκης (58΄ Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68΄ Σαλπιγγίδης), Σαβίνι, Ίβιτς (77΄ Τσουκαλάς), Ετό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Μοντεστό, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (73΄ Ουρτάδο), Ντουντού (62΄ Ντουντού), Τζεμπούρ, Ζαϊρί, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (73΄ Πάντελιτς)

Πηγή: skai.gr