Κλείσιμο

Παναθηναϊκός: Διαφωνίες σε πολλά επίπεδα

Δύσκολο έως απίθανο μοιάζει να βρεθεί κοινό έδαφος στο προσεχές ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεταξύ των μετόχων, αφού φαίνεται πως είναι πολλά τα σημεία τριβής.

Πρώτο και σημαντικότερο είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που πιθανότατα θα χρειαστεί εν όψει και της επόμενης σεζόν δεδομένου πως η τρέχουσα χρήση θα κλείσει με ζημίες της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ, παρά τα σημαντικά έσοδα από Champions League και διαρκείας. Ερωτηματικό αποτελεί αν θα συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όλοι οι μέτοχοι, αλλά και σε τι ποσοστό. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ενεργεί σαν κάτοχος του 30%, ωστόσο πιθανώς να υπάρξουν αντιδράσεις από τους άλλους. Φήμες θέλουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο να επιμένει πως ο «Τζίγκερ» πρέπει να συμμετέχει στην αύξηση ως κάτοχος του 57,4%.

Το δεύτερο μείζον θέμα είναι ποιος θα βγει μπροστά και σε ρόλο προέδρου θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα με σαφώς μικρότερο μπάτζετ και να εκτεθεί στους κινδύνους που υπάρχουν. Ουδείς εκ των μεγαλομετόχων δεν δείχνει διάθεση να γίνει πρόεδρος, ενώ και ο Αδαμάντιος Πολέμης εμφανίζεται διστακτικός για να βγει μπροστά.

Η ημερομηνία του κρίσιμου για το μέλλον του «τριφυλλιού» ΔΣ δεν έχει οριστεί ακόμη. Πιθανότατα θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, αλλά γίνονται προσπάθειες από τον Δημήτρη Γόντικα να γίνει στις αρχές.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr