Προβάδισμα για Ατρόμητο

Ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στο Περιστέρι, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο Σαγκανόφσκι στο 9΄ και ο Νεμπεγλέρας στο 61΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ ο Σανκαρέ μείωσε στο 79΄ για τους φιλοξενούμενους, που καλούνται να ανατρέψουν το σκορ στη ρεβάνς της 16ης Μαρτίου.

Ο Γιώργος Δώνης ήξερε ότι το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού Βόλου είναι οι αντεπιθέσεις. Ετσι, φρόντισε να περιορίσει στο μέγιστο τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι Ούμπινες, Μπρέσκα, Μαρτίν και σταδιακά ο Ατρόμητος επέβαλε το παιχνίδι του. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9΄ με έξοχη πάσα του Καμαρά και εκτέλεση του Μάρεκ Σαγκανόφσκι. Το μεγάλο τακτικό πλεονέκτημα του Βόλου είχε χαθεί, αφού οι Περιστεριώτες οπισθοχώρησαν και δεν επέτρεψαν στους "ερυθρόλευκους" να εκμεταλλευτούν την ταχύτητάς τους.

Αντίθετα, ήταν ο Ατρόμητος που απειλούσε περισσότερο σε αντεπιθέσεις, έχασε μερικές καλές ευκαιρίες και έφτασε μια "ανάσα" από το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Νάστος πέρασε με κεφαλιά τη μπάλα στο Σφακιανάκη, που από το ύψος της μικρής περιοχής, την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η "απάντηση" των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, έστω και με τη... μεσολάβηση του ημιχρόνου. Στο 49΄ ο Χουάν Μαρτίν με κεφαλιά "σημάδεψε" το αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του. Στο 61ο λεπτό με εκπληκτική κούρσα 50 μέτρων, ο Ανρί Καμαρά μπήκε στην περιοχή και έδωσε "γκολ στο πιάτο" στον Νεμπεγλέρα, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0, που σίγουρα θα αποτελούσε σκορ πρόκρισης. Ομως, η ομάδα του Βόλου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 79΄ μετά από κόρνερ του Ούμπιντες, ο Σανκαρέ με εντυπωσιακή κεφαλιά μείωσε στον τελικό 2-1, που αφήνει "ανοιχτούς λογαριασμούς" για τη ρεβάνς της 16ης Μαρτίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.



Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες: Αναστασάκος, Νεμπεγλέρας - Μαρτίν, Ντολεζάι, Νέμεθ, Σολάκης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Καμαρά (90΄ Μελισάς), Αναστασάκος (85΄ Μπρίτο).

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεζι, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Άλβαρεζ, Ρόκας, Μπρέσκα (46΄ Νέμεθ), Καπετάνος (72΄ Ακόστα), Ούμπιντες, Μαρτίν (82΄ Σολάκης)
Πηγή: skai.gr