Ο ΠΑΟΚ είχε ουσία...

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο 2011 πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αυτή την φορά εκτός έδρας με 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο Λίνο στο 20΄, ο Βιεϊρίνια στο 42΄ και ο Σαλπιγγίδης στο 87΄ ήταν οι σκόρερ του "Δικεφάλου" του Βορρά. Στο 78΄ ο Γιακούποβιτς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Σαλπιγγίδης.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, αλλά πιο ουσιαστικός και είχε σε μεγάλη βραδιά τον Χαλκιά. Ο γκολκίπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης είχε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις και σίγουρα του οφείλεται μεγάλο μερίδιο της σημερινής νίκης του "δικεφάλου". Για τον Ολυμπιακό Βόλου η ήττα αυτή ήταν η δεύτερη εφετινή στο Πανθεσσαλικό.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημά του. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλουν το ρυθμό τους, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο οργανωμένος στη μεσαία γραμμή. Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν σε καλή μέρα κι από δική του εκτέλεση κόρνερ στο 20΄ πρόληθε το 1-0 για τον "δικέφαλο". Ο Λίνο βρήκε την ευκαιρία με συρτό σουτ από πολύ πλάγια να παραβιάσει την εστία του Γιακούποβιτς, ο οποίος, ενώ η μπάλα βρισκόταν στον αέρα από το κόρνερ του Γκαρσία, βρέθηκε στο έδαφος μετά από σύγκρουση με τον Σαλπιγγίδη. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ, αλλά, όπως έδειξε το βίντεο, ο Σαλπιγγίδης περισσότερο σπρώχνεται από αντίπαλό του και πέφτει πάνω στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, παρά έχει πρόθεση να τον απωθήσει από την πορεία της μπάλας.

Το γκολ "ξύπνησε" τους γηπεδούχους, οι οποίοι από το 23΄ μέχρι το 32΄ είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Δύο φορές ο Σανκαρέ από "στημένες" φάσεις και μία ο Μόνχε, το σουτ του οποίου από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή απέκρουσε σωτήρια ο Χαλκιάς, δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 37΄ πάλι ο Χαλκιάς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Καπετάνου. Νέα τεράστια ευκαιρία για τους Βολιώτες στο 40΄, με τον Σανκαρέ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και να στένει τη μπάλα άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον κορυφαίο παίκτη του στο πρωτάθλημα, Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος με δυνατό γωνιακό σουτ στο 42΄ "κάρφωσε" τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς και με αυτό τον τρόπο έγινε το 0-2.

Την ευκαιρία να... ξαναμπεί στο ματς έχασε ο Ολυμπιακός Βόλου στο 53΄. Το σουτ του Καπετάνου έξω από την περιοχή απέκρουσε όσο χρειαζόταν ο Χαλκιάς, η μπάλα βρήκε τη ρίζα της αριστερής δοκού και επανήλθε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του έχασε ο ΠΑΟΚ στο 78΄. Ο Ζαραδούκας έδιωξε με το χέρι την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, με την υπόδειξη του βοηθού, Πάνου, έδωσε το καθαρό πέναλτι . Ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε, αλλά ο Γιακούποβιτς έπεσε σωστά στη γωνία του και απομάκρυνε. Ο διεθνής επιθετικός, όμως, "πήρε το αίμα του πίσω" εννέα λεπτά αργότερα, όταν πλάσαρε υποδειγματικά τον Γιακούποβιτς και έκανε το 0-3, πετυχαίνοντας παράλληλα το 101ο του γκολ σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας.

    Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

    Κίτρινες: Μητρόπουλος, Ντολεζάι, Σολάκης, Ζαραδούκας - Αθανασιάδης, Σνάουτσνερ, Κουτσιανικούλης

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ντολεζάι, Μαρτίν, Μπρέσκα, Καπετάνος (69΄ Πλιάγκας), Σανκαρέ, Μόνχε, Μητρόπουλος (46΄ Σολάκης), Ζαραδούκας, Ψυχογιός (55΄ Ακόστα)

    ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης (83΄ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς (73΄ Μπαλάφας), Αθανασιάδης (54΄ Ιβιτς)

 Σε αναμετρήσεις για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ατρόμητος-Κέρκυρα                          4-2
Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός              4-2
Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟΚ                        0-3   
Λάρισα-Ηρακλής                                 16/1 
Αρης-Πανιώνιος                          16/1   
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ                      16/1
Παναθηναϊκός-Καβάλα                       16/1 
Ξάνθη-Εργοτέλης                                  16/1

   


   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

   
=========================

   
1. Ολυμπιακός         45 -18αγ.

   
2. Παναθηναϊκός       37

   
3. ΠΑΟΚ               30 -18αγ. 

   
4. ΑΕΚ                27

   
5. Καβάλα             24

   
  . Ξάνθη              24

   
7. Άρης               23

   
8. Ολυμπιακός Βόλου   22 -18αγ.

   
  . Ηρακλής            22

   
  . Ατρόμητος          22 -18αγ.

   
11. Εργοτέλης          21

   
12. Κέρκυρα            20 -18αγ.

   
13. Αστέρας Τρίπολης   19

   
14. Πανιώνιος          16

   
  . Πανσερραϊκός       16 -18αγ.

   
16. Λάρισα             11

Πηγή: skai.gr