Στους "8" η Κροατία

Παιχνίδι ζωής ή θανάτου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο αγώνας της Γερμανίας με την Κροατία για την πρόκριση στην "8αδα" του Ευρωμπάσκετ . Η Κροατία πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση νικώντας με 70- 68 τους Γερμανούς.

Σε ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει βραχεία κεφαλή και να την διατηρήσει. Οι Κροάτες προσπάθησαν με διάφορα ξεσπάσματα από την γραμμή των τριών πόντων να ανεβάσουν την διαφορά, αλλά οι Γερμανοί είχαν την απάντηση με τον ίδιο τρόπο . Η μέγιστη διαφορά ήρθε στο τέλος της πρώτης περιόδου και έφτασε στο +11. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά πέντε πόντων 37-32.

Στην τρίτη περίοδο οι Γερμανοί έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και πήραν τα προβάδισμα στο τέλος της τρίτης περιόδου ,δείχνοντας πως οι Γερμανοί ξανάρχονται με όπλο τον ενθουσιασμό αλλά και την δίψα για κάτι καλό .

Από την άλλη η Κροατία με όπλο την εμπειρία προσπάθησε να κόψει την όρεξη της ομάδας του Μπάουερμαν, βάζοντας στο παρκέ και τον αμφίβολο Βούϊσιτς .

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τις δύο ομάδες φορτωμένες με φάουλ . Στο τέλος μίλησε η πείρα. Ούκιτς Πόποβιτς και Λόντσαρ ξεκόλλησαν την Κροατία προσωρινά . Δύο τρελά τρίποντα του Σάφαρτζικ όπου είχε 5/5 σε όλο τον αγώνα ανησύχησαν τους Κροάτες αλλά δεν ολοκλήρωσαν την έκπληξη , λόγο της απειρίας και των πολλών λαθών (20), τελικό σκορ 70-68 και οι Κροάτες στην "8άδα"

Δεκάλεπτα: 19-20, 32-37, 50-49, 68-70

Γερμανία (Μπάουερμαν): Στάιγκερ 6, Σάφαρτζικ 18, Σούλτσε 5, Όχλμπρεχτ, Βισότσκι, Χάμαν 8, Γκριν 2, Φέμερλινγκ 15, Μπένζινγκ 3, Γιάγκλα 11.

Κροατία (Ρέπεσα): Ούκιτς 18, Κους 2, Πόποβιτς 11, Πρκάτσιν, Ρόζιτς 2, Πλάνινιτς 11, Λόντσαρ 3, Μπάνιτς 6, Νίσεβιτς 10, Κασούν 2.
Πηγή: skai.gr