ΣΥΡΙΖΑ για νομιμοποίηση γάμου ομόφυλων ζευγαριών: « Να γίνει άμεσα πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ωστόσο ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πρώτο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναλάβει τον Ιούνιο του 2022

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της δήλωσης του κ. Μητσοτάκη για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πρώτο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναλάβει τον Ιούνιο του 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα”

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τον καλωσορίζουμε στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Διότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2022, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι "δεν είναι η κατάλληλη στιγμή".

Περιμένουμε τώρα να δούμε αν και πότε θα βρει η κυβέρνηση της ΝΔ "την κατάλληλη στιγμή". Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε καθημερινά μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για να γίνει άμεσα πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα.

Πηγή: skai.gr