ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή τμημάτων ΑΕΙ: Αναιρούνται βήματα προόδου

Επίθεση στο υπουργείο Παιδείας, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση αναστολής έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει το ΥΠΑΙΘ είναι η συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί το υπουργείο ότι αναιρεί βήματα προόδου και ακυρώνει πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «δείχνει πόσο λίγο υπολογίζει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων».

«Ο σχεδιασμός και η λειτουργία των Τμημάτων αυτών εντασσόταν στο σχέδιο ανάπτυξης των ιδρυμάτων και στη μεγάλη τους πλειοψηφία είχαν νομοθετηθεί μετά από προτάσεις των πανεπιστημιακών αρχών. Επιπρόσθετα, η ακαδημαϊκή έναρξη λειτουργίας τους ήταν στην αποκλειστική ευθύνη των ιδρυμάτων, τα οποία γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές τους, ενώ είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη στελέχωσή τους».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση αυτή συνιστά πλήγμα στην διεύρυνση των δυνατοτήτων μόρφωσης της νεολαίας στο δημόσιο Πανεπιστήμιο ενώ θα επηρεάσει και την ελληνική περιφέρεια και τα περιφερειακά πανεπιστήμια.

Πηγή: skai.gr