Κεγκέρογλου: Η Προανακριτική δεν τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται

Της Ναντίν Χαρδαλιά

«Η προανακριτική Επιτροπή ως θεσμός δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται, δεν τρομοκρατείται. Θα διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την απρόσκοπτη κι αμερόληπτη λειτουργία της», επισήμανε σε δήλωσή του με νόημα ο Βασίλης Κεγέρογλου, σχολιάζοντας τα φραστικά επεισόδια και τις εντάσεις που κατεγράφησαν χθες στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην άρνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και  Δημήτρη Τζανακόπουλου, να εξαιρεθούν από μέλη της Επιτροπής για να καταθέσουν σε αυτή ως μάρτυρες για την καταγγελλόμενη σκευωρία Novartis και τις αιχμές τους περί "μεθοδεύσεων ΚΙΝΑΛ - ΝΔ", ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, αντέστρεψε τα πυρά, αποδίδοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθεια αποφυγής αποκάλυψης της αλήθειας.

«Ποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν γίνεται σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο αλλά και λογικά να είναι κάποιος ταυτοχρόνως και εισαγγελέας και μάρτυρας; Απλά προσπαθούν να αποφύγουν τη βάσανο της εξέτασής τους ως μάρτυρες. Αρνούνται να καταθέσουν, φοβούνται και δεν θέλουν την αποκάλυψη της αλήθειας για το παραδικαστικό κύκλωμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.