Χατζηδάκης για Ολυμπιακή - ΟΣΕ

Ένα εκατομμύριο ευρώ ημερησίως κοστίζει στους πολίτες η Ολυμπιακή, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, επαναλαμβάνοντας ότι έως το τέλος του έτους έχει δοθεί λύση σύμφωνη με τις επιταγές της ΕΕ.

Ακόμα ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό, επανέλαβε ότι θα διασφαλιστεί το σήμα και το όνομα της εταιρίας, ενώ θα υπάρξουν μέτρα διασφάλισης και των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, την επόμενη εβδομάδα θα οριστούν οι σύμβουλοι που θα αναζητήσουν ιδιωτικές επενδύσεις για την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Τέλος, για τον ΟΣΕ ο υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκε το σχέδιο ανασυγκρότησής του το οποίο έχει ορίζοντα έως το 2010 και το οποίο αφορά την ασφάλεια, τη διαφάνεια και την εξυγίανση των οικονομικών του Οργανισμού.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ. "Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση μεθοδεύει την συρρίκνωση και το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και σήμερα ο κ. Κ. Χατζηδάκης εξίσωσε την έννοια της επένδυσης σε μια επιχείρηση με μεταφυσικές πρακτικές", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Όταν μια εταιρεία χάνει πελατεία,χάνει δρομολόγια και ακυρώνονται πτήσεις εξαιτίας της έλλειψης αεροσκαφών,τότε αυτή η εταιρεία πρέπει να επενδύσει για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Είναι προφανές ότι αυτό η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για "ανοιχτή, βιώσιμη ΟΑ".
Πηγή: skai.gr