Αναποφάσιστη η UNMIK

Δεν έχει καταλήξει ακόμη η πολιτική διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών (UNMIK) για το αν θα ανάψει το "πράσινο φως" για να στηθούν κάλπες για τις επικείμενες σερβικές εκλογές (βουλευτικές, τοπικές και περιφερειακές) και στο Κόσοβο.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της UNMIK στο Κόσοβο, Αλεξάντερ Ιβάνκο, η UNMIK θα λάβει την τελική της απόφαση γι' αυτό το θέμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

"Η θέση μας ότι εκλογές στο Κόσοβο μπορούν να οργανωθούν μόνο από την UNMIK είναι γνωστή. Ενημερωθήκαμε, ωστόσο, για τις δηλώσεις αξιωματούχων του Βελιγραδίου ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου και προσπαθούμε να διασαφηνίσουμε τη θέση μας γι' αυτό το ζήτημα", δήλωσε ο κ. Ιβάνκο στην εφημερίδα "Βετσέρνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου.

Σημείωσε δε ότι η UNMIK έχει εντατικές διαβουλεύσεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος με την Ομάδα Επαφής, την Πρίστινα και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Την Τετάρτη, ο αρμόδιος για το Κόσοβο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης, Σλόμπονταν Σάμαρτζιτς, είχε ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν και στο Κόσοβο.
Πηγή: skai.gr