Καθαρή η θέση της Ελλάδας

H ελληνική θέση στο θέμα της ονομασίας είναι καθαρή και δεν επιδέχεται παρερμηνείες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο Κορυφής.

Ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν μπορούν να χτιστούν συμμαχικές σχέσεις και σχέσεις αλληλεγγύης στη βάση εκκρεμοτήτων και διεμήνυσε: Αυτή η θέση ισχύει σήμερα, θα ισχύσει και αύριο και θα ισχύει ως τη επίτευξη λύσης που θα είναι αμοιβαία αποδεκτή. Μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση, δηλαδή μη ένταξη στο ΝΑΤΟ, επανέλαβε.

Αναφερόμενος στην
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Στο μεταξύ, κύκλο επαφών με τον υπουργό Εξωτερικών, τον πρόεδρο της χώρας με τους αρχηγούς των κομμάτων του συνασπισμού Για μία καλύτερη Μακεδονία, είχε στα Σκόπια ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Γκρούεφσκι διαμήνυσε ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν πολιτικό και πολιτικό κόμμα να βλάψει τα συμφέροντα της χώρας. Τόνισε ότι οι καιροί είναι σοβαροί και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με σοφία, λογική, υπευθυνότητα και πατριωτισμό.
Πηγή: skai.gr