Υπό άκρα μυστικότητα

Υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς να γίνουν δηλώσεις ολοκληρώθηκαν στη Νέα Υόρκη οι συνομιλίες του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με τον αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη.

Ο κ. Βασιλάκης ενημέρωσε τον ειδικό μεσολαβητή για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης επί των προτάσεων που κατέθεσε ο Μάθιου Νίμιτς την περασμένη εβδομάδα.

• • Ο κ. Νίμιτς θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση και με αντιπρόσωπο των Σκοπίων, πρέσβη Νικόλα Ντιμιτρόφ, ενώ εφόσον διαπιστωθεί κοινό έδαφος, ο κ. Νίμιτς ενδέχεται να ζητήσει τριμερή συνάντηση, που ίσως να πραγματοποιηθεί το Σάββατο.



Εν τω μεταξύ, την ελπίδα της Ουάσινγκτον να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ώστε να αποφευχθεί η χειρότερη εκδοχή του βέτο εξέφρασε τη Πέμπτη, ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς.

Νέο μήνυμα από Καραμανλή.
Ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι η Αθήνα δέχεται μια σύνθετη ονομασία για όλους και πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί λύση, όνομα με προσδιορισμό του πολιτεύματος της ΠΓΔΜ.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου
Για υποχώρηση, έκπτωση και συμβιβασμός στις θέσεις της χώρας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr