Στην Αθήνα ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 3 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο προετοιμασίας της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στις αρχές Απριλίου.

Στην ατζέντα των συνομιλιών του θα είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα τηρήσει ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών κατά τις συνομιλίες των δυο πλευρών που θ' αρχίσουν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Όπως είπε οι συνομιλίες θα είναι εκ του σύνεγγυς και δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία.

Το κυβερνών κόμμα της ΦΥΡΟΜ στηρίζει το απόγευμα της Τετάρτης συλλαλητήριο στα Σκόπια για τη διαφύλαξη του συνταγματικού ονόματος της χώρας.

Σε συλλαλητήριο για το όνομα, στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Μαρτίου κάλεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Χαμηλούς τόνους και αποστάσεις τηρεί η Εκκλησία.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς καλεί στη Νέα Υόρκη τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ κ.κ Βασιλάκη και Ντιμιτρόφ αντίστοιχα, για ένα νέο γύρο συνομιλιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ειδικός μεσολαβητής κάλεσε τις δύο πλευρές για συνεχείς συζητήσεις, γεγονός που ερμηνεύεται ως εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας λίγες ημέρες πριν από την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Πηγή: skai.gr