Συναίνεση μετά την όξυνση

Συναινετικοί εμφανίζονται οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την
Από την Πάτρα ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι σκοπός του είναι πάντα ο διάλογος να συνάδει με τη δημοκρατική παράδοση του κόμματος και δεν θα τραυματίζει προσδοκίες και ελπίδες των μελών και φίλων.

Απαντώντας στα όσα φέρεται να δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επανέλαβε ότι από τον παππού του κληρονόμησε το κομπολόι του και από τον πατέρα του το όνομα.

Από τα Χανιά, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, η συνεργασία του με το κ. Παπανδρέου θα είναι άψογη.

Έκανε επίσης λόγο για τη μεγάλη διαδρομή και την ιστορία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Σκανδαλίδης πρότεινε συνάντηση των τριών υποψηφίων υπό την προεδρία του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Αθανασάκη, για να εκτονωθεί η ένταση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει την Τετάρτη στην Πάτρα και το Αγρίνιο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιοδεύει στην Κρήτη.

Εν τω μεταξύ, ενστάσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην εκλογή προέδρου στο ΠAΣOΚ διατύπωσε την Τρίτη, στο Λονδίνο, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Μιλώντας μετά το τέλος της διάλεξής του στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου και απαντώντας σε ερωτήσεις παρευρισκομένων, εξέθεσε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι θα ψηφίσουν και φίλοι του κόμματος.

Την ίδια ώρα,  ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, κυρίαρχος στο εσωκομματικό τοπίο του ΠΑΣΟΚ.

Οι ψηφοφόροι του κόμματος τον αποδέχονται για πρόεδρο αν και θεωρούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να νικήσει το Κώστα Καραμανλή.
Πηγή: skai.gr