Περιοδεία Αλαβάνου στην Ήπειρο

Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο και τη Λευκάδα πραγματοποιεί από το πρωί της Πέμπτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άρτα, ο κ. Αλαβάνος, απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό, κάλεσε τον κ. Καραμανλή να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Αναλυτή για το ασφαλιστικό.

Επίσης, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμιά αναφορά για τα 4 δισ. ευρώ το χρόνο που χάνονται στα ασφαλιστικά ταμεία από την εισφοροδιαφυγή, τα 8 δισ. ευρώ για τα χρέη του δημοσίου στα ταμεία και τα 3,2 δισ. ευρώ για τα χρέη των ιδιωτών στα ταμεία.

Ο κ. Αλαβάνος έκανε ειδική αναφορά στα θέματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους, όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Όπως είπε χαρακτηριστικά \"η αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές, όπου λειτουργούν καρτέλ, έχουν φθάσει σε τέτοια ύψη, που τείνουν να συγκριθούν, κυρίως οι τιμές των εισαγόμενων ζωοτροφών, με αυτές του πετρελαίου\".

Σε απόγνωση όμως, είπε ακόμη ο κ. Αλαβάνος, έχουν οδηγηθεί και από τις τιμές του γάλακτος, επισημαίνοντας ότι συνεχώς διευρύνεται το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ της τιμής αγοράς από τον παραγωγό μέχρι της τιμής στο ράφι προκειμένου να τα προμηθευτεί ο καταναλωτής. Σε αυτό το σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στα \"καρτέλ του γάλακτος, τα οποία - όπως δήλωσε - συνεχίζουν να λειτουργούν\".

Επισκεπτόμενος στη συνέχεια το νοσοκομείο της Άρτας, ο πρόεδρος του Συνασπισμού αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας με αφορμή τα όσα είδε στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου της Άρτας, η οποία δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Νωρίτερα στα Γιάννενα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πόλης, ο κ. Αλαβάνος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα \"σκάνδαλα καταλήστευσης των ταμείων στην υπόθεση των ομολόγων και κυρίως γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει αυτή την υπόθεση\".

Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την παρόμοια, όπως είπε, περίπτωση του χρηματιστηρίου. Και επισήμανε ότι ο Συνασπισμός και στις δύο περιπτώσεις ζήτησε τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε ο πρόεδρος του Συνασπισμού είπε ότι αυτή δεν διαφέρει από την προηγούμενη του τετραμήνου και οι λέξεις-κλειδιά που ακούγονται σήμερα από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι δωροδοκία, απιστία, πλαστογραφία κλπ, αντί αυτών που περιμένουν να ακούσουν οι πολίτες για ανεργία, περιβάλλον, υγεία, παιδεία κλπ.

Το απόγευμα ο κ. Αλαβάνος θα μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση του κόμματός του στην πλατεία Ταχυδρομείου στα Γιάννενα και αύριο θα περιοδεύσει στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα.
Πηγή: skai.gr