Κλείσιμο

Αναδάσωση της Πάρνηθας

Τα μέτρα που αφορούν την αναδάσωση της Πάρνηθας ενέκρινε στη συνεδρίαση της η κυβερνητική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Συντονιστής των πρωτοβουλιών εφεξής αναλαμβάνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ο οποίος θα αποφασίσει για το πρόγραμμα αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Όπως δήλωσε μετά την κυβερνητική ο κ. Σουφλιάς, τα αντιπλημμυρικά έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου. Τόνισε ότι αμέσως μετά πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα αναδάσωσης.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
src=/upload_files/Image/Grafika
Ερωτηθείς εάν φέρει ευθύνες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι ίσως να υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες. Ανέφερε πάντως ότι στηρίζει τον κ. Πολύδωρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε ότι δε θα χαθεί ούτε μία σπιθαμή δάσους.

Τόνισε ότι μέσω αεροφωτογραφήσεων θα αρχίσει η χαρτογράφηση της περιοχής προκειμένου όπως είπε η κυβέρνηση να μην επιτρέψει φαινόμενα αυθαίρετης δόμησης, ανάλογα με του παρελθόντος.

hspace=4Έλλειψη κρατικού συντονισμού και καθυστέρηση αναφορικά με τις πυρκαγιές καταλόγισε εκ νέου στην κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά στην φωτιά στην Πάρνηθα, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη Ν.Δ για μη απόδοση ευθυνών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των ομολόγων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει στην πολιτική της συγκάλυψης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκ νέου εκλογές, τονίζοντας ότι ο χρόνος που θα γίνουν αποτελεί εσωτερικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των πυρκαγιών κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Η ερώτηση θα συζητηθεί την Παρασκευή.

Ο κ. Αλαβάνος υπογραμμίζει ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν μεγάλες ευθύνες, καθώς δεν απορρόφησαν ούτε ένα ευρώ από το ταμείο Συνοχής για τη δασική προστασία. Αντιθέτως, υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος, επιχειρείται νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Πηγή: skai.gr