Δημοσκόπηση ΟpinionPoll:Ικανοποίηση για κυβέρνηση-Οι υπουργοί που ξεχώρισαν

Πιο αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας και της οικονομίας δηλώνουν το 53,27% των πολιτών στην τελευταία έρευνα της OPINION POLL η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ακριβώς μήνες μετά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ 

Πιο απαισιόδοξο δηλώνει το 24,48%, ενώ την ίδια στιγμή το 55,14% είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση έναντι ενός 41,55%..

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

- Το 61,5% είναι ικανοποιημένο από την συνολική παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έναντι  34,52%, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 61,3%.

- Μεγάλη απήχηση έχουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με 74,1%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με 88,49%, οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ανακατάληψη των δημοσίων και ιδιωτικών χώρων από το 83,82%. Είναι σημαντικό ότι αυτές για παράδειγμα οι πρωτοβουλίες συναντούν μεγάλη απήχηση και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 48,73%, 75,13% και 70% αντίστοιχα.


- Ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται με 50,56% πιο ικανός πρωθυπουργός, έναντι 20,75% του Α. Τσίπρα και τον κανένα από τους δύο να παίρνει την δεύτερη θέση.

- Μόνο το 17,59% είναι ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με το 35,68% μόνο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ικανοποιημένο.


- Η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και καθαρά δεύτερος, μακριά από τον τρίτο ο υπουργός Ανάπτυξης ’δωνις Γεωργιάδης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: skai.gr