Κόντρα Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Θάνου με τον Τσίπρα

Την κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την αποπεμφθείσα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου το απόγευμα της Τρίτης.

Η κ. Θάνου είχε στείλει επιστολή σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα το θέμα, όπως ανακοινώθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα «μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής».

«Οι μάσκες έπεσαν. Η κυρία Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της» σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ.

«Πίσω από την προσπάθεια πηγών της ΝΔ να παρουσιάσουν την κ. Θάνου ως δήθεν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει πως ψήφισε μόνη της τις προτάσεις της για την επιτροπή ανταγωνισμού, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν τις στήριξε» απάντησαν πηγές της Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως «από την δήθεν αποκομματικοποίηση με λίγα λόγια φθάσαμε στους κομματικούς εγκάθετους».

Όπως επίσης η ΝΔ δεν μπορεί ούτε να κρύψει ούτε να παραγράψει το γεγονός ότι η κ. Θάνου είχε τύχει ευρύτερης διακομματικής στήριξης όταν είχε προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιτροπή ανταγωνισμού, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. 

Το πράσινο φως για το διορισμό του προέδρου και των υπολοίπων νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού άναψε νωρίτερα την Τρίτη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Την τυπική τελική απόφαση για τον διορισμό του Γιάννη Λιανού στη θέση του προέδρου, της Καλλιόπης Μπενετάτου στη θέση της αντιπροέδρου και των Μαρία Ιωαννίδου και Μαριάννα Ράντου ως τακτικά μέλη – εισηγητές, θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία έκφρασης γνώμης, ενώ συμμετείχε καθόλη την διάρκεια της συνεδρίασης. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25) τοποθετήθηκαν με το «παρών».