Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Εντός Αυγούστου οι ΚΥΑ για να ξεμπλοκάρει το Ελληνικό

Εντός του Αυγούστου θα εκδοθούν οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκκρεμούν για την συνέχιση της επένδυσης στο Ελληνικό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, ’δωνις Γεωργιάδης.

Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο θα εκδοθεί η ΚΥΑ για το καζίνο, είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι ΚΥΑ έχουν συνταχθεί όμως πρέπει να εκδοθούν με βάση την προβλεπόμενη γραφειοκρατική διαδικασία.

Η επεξεργασία τους θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, που όπως είπε θα παραμείνει σε συνεδρία έως ότου να τις εγκρίνει, θα ακολουθήσει μία ακόμα φάση ώστε να οριστικοποιηθεί η τροποποίηση άλλης Απόφασης που είχε «βγάλει σκάρτη» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και στην συνέχεια θα γίνει η έκδοση.

Τόνισε ότι η καθυστέρηση των προηγούμενων μηνών έχει προκαλέσει «μεγάλο κίνδυνο» για την υλοποίηση του έργου, όμως διαβεβαίωσε πως «όλα θα πάνε καλά».

Αναφερόμενος στην Βασιλική Θάνου, η οποία θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά την χθεσινή ψήφιση των διατάξεων για στελέχη των ανεξάρτητων Αρχών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ακόμα κι αν προσφύγει στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της στην θέση της.

Κατηγόρησε την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι τυχόν προσφυγή σε δικαστικά όργανα γίνεται μόνον ώστε να διεκδικήσει την αποζημίωσή. Παράλληλα κατήγγειλε πως μολονότι η κ. Θάνου αρνείται ότι είχε κομματική ταυτότητα στην πράξη ευνοήθηκε καταφανώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, η κ. Θάνου αρχικά τοποθετήθηκε στην ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου μολονότι ήταν η ένατη στην σειρά υποψηφίων, στην συνέχεια υπηρέτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, κι όταν άρχισε να διαφαίνεται η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε μεθοδευμένα φιλικά πρόσωπα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς.

Πέραν της κ. Θάνου, είπε ο υπουργός, στην αντιπροεδρία της Αρχής διορίστηκε η νομική σύμβουλος του Νίκου Παππά, η οποία προηγουμένως τον είχε ακολουθήσει σε όλα τα υπουργεία που ανέλαβε.

Ο κ. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε πως μόλις ο νόμος εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο ίδιος θα εκδώσει διαπιστωτική πράξη που θα ορίζει την απομάκρυνση της κ. Θάνου και της αντιπροέδρου από τα καθήκοντά τους.
Πηγή: skai.gr