«ΝΑΙ» από το ΚΙΝΑΛ στη ρύθμιση για το πανεπιστημιακό άσυλο

Την υπερψήφιση της πολυσυζητημένης ρύθμισης για το την κατάργηση του υφιστάμενου πλαισίου που διέπει το πανεπιστημιακό άσυλο, γνωστοποίησε ότι θα υπερψηφίσει τελικά το Κίνημα Αλλαγής παρά τις αμφιβολίες και τις διαφωνίες που είχε διαφανεί ότι υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, υποστήριξαν ότι επί της ουσίας σηκώθηκε πολύς θόρυβος για το τίποτα, ξεκαθαρίζοντας πως αν και απαιτούνται νομοτεχνικές βελτιώσεις και διευκρινίσεις ως προς το ποιες αρχές θα επιτρέπεται να επεμβαίνουν εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τις οποίες θα συζητήσουν στη Βουλή, η κεντρική φιλοσοφία της ρύθμισης τους βρίσκει σύμφωνους.

«Κάποιοι προσπάθησαν να προκαλέσουν πολλά θέματα στο ΚΙΝΑΛ, για να επαναφέρουν επί της ουσίας τον νόμο ΠΑΣΟΚ του 2011, κάνοντας μάλιστα ένα κακό rewriting. Εμείς θα το ψηφίσουμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη να πιέσουμε για περαιτέρω νομοτεχνικές βελτιώσεις», είπαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, χωρίς όμως να θέτουν τις αλλαγές αυτές ως απαράβατο όρο για το «ΝΑΙ» του κόμματος.

Σημειώνεται, ότι η επίμαχη ρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα βάλει τέλος στο άσυλο ανομίας και παραβατικότητας, θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές στον Κλεισθένη για τους ΟΤΑ, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Παρασκευή και με τη διαδικασία του επείγοντος να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την επόμενη Πέμπτη.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά