Βουλή: Άρση της ασυλίας Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη με ψήφους οχτώ υπέρ έναντι δύο κατά, από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια, για δύο μηνύσεις σε βάρος του που είχαν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στην προηγούμενη Βουλή.

Η μία υπόθεση αφορά μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, και η δεύτερη μήνυση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

Αποχώρησε από τη διαδικασία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας ότι θα έπρεπε να ερευνηθούν οι δυο υποθέσεις με το νόμο περι ευθύνης υπουργών. Στις 31 Ιουλίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση από την Ολομέλεια.

Το ΚΚΕ καταψήφισε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ανακύκλωση της αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ  που έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα μείζονα προβλήματα.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι δύο υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή προ μηνών, και η συζήτησή τους στην αρμόδια Επιτροπή εξόργισε ως φαίνεται τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο οποίος με δήλωσή του on camera την Τρίτη, προκάλεσε για τη συγκέντρωση 30 υπογραφών και την κατάθεση αιτήματος για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον ίδιο, αντί της διαδικασίας άρσης ασυλίας, καθώς όπως ανέφερε όταν φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα που του καταλογίζουν κατείχε την υπουργική ιδιότητα.  
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά