Καραμανλής:Άδικη η αύξηση διοδίων σε Αττική Οδό. Δε θα δεχτούμε τετελεσμένα

Η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί κανένα τετελεσμένο καθώς έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης, είπε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στην αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού, τονίζοντας πως επρόκειτο για άδικη ενέργεια που δεν σέβεται τους πολίτες.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, εκτός των άλλων, χαρακτήρισε την εθνική οδό Πατρών- Πύργου έργο που είναι κυριολεκτικά στον αέρα .

«Όπως είναι σήμερα το έργο, κομμένο σε πέντε τμήματα οδηγείται σε  αδιέξοδο και χρειάζεται μια ριζική λύση», δήλωσε ο κ. Καραμανλής και διευκρίνισε ότι το Υπουργείο σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελέτα διεξοδικά τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για να γίνει οπωσδήποτε ο αυτοκινητόδρομος.

Αναφερόμενος στην αύξηση των διοδίων της Αττικής οδού που ανακοίνωσε προεκλογικά η εταιρία,  ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η Αττική Οδός έχει συμβατικό δικαίωμα να τις κάνει άλλα δεν έχει δίκαιο γιατί δεν σεβάστηκε τους πολίτες που την χρησιμοποιούν.

Τόνισε δε ότι η Κυβέρνηση δεν θα δεχτεί κανένα τετελεσμένο καθώς έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι θα αλλάξει την διοίκηση του Οργανισμού και  θα αξιοποιηθούν όλα τα ικανά στελέχη χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Ανακοίνωσε τέλος ότι θα επιταχύνει τον διαγωνισμό για την υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος -Σαλαμίνας που έχει καθυστερήσει και  θα προχωρήσει στην κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Ελευσίνας - Υλίκης.

Πηγή: skai.gr