Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι γκρίνιες και οι ενστάσεις

Έντονες συζητήσεις έχουν αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογική ήττα και καθώς το κόμμα επιχειρεί να χαράξει την στρατηγική του ώστε να πετύχει τον «μετασχηματισμό» σε μεγάλο κόμμα του προοδευτικού χώρου που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μολονότι χθες στελέχη της Κουμουνδούρου δήλωναν πρωτίστως ανακουφισμένα με το ποσοστό 31,53% που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκαν στον ΣΚΑΪ πως η παράταξη προσπαθεί να ταυτοποιήσει λάθη που στοίχισαν στις κάλπες της Κυριακής.

Το πρώτο πεδίο κριτικής είναι η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να προγραμματίσει τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, παρά τις συστάσεις να γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Στελέχη που είχαν ταχθεί υπέρ της τριπλής κάλπης τον Μάιο δήλωσαν στον ΣΚΑΪ πως εάν είχαν εισακουστεί η Νέα Δημοκρατία θα είχε μεν αναδειχτεί πρώτο κόμμα αλλά δεν θα είχε κερδίσει την αυτοδυναμία – γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές όπου θα εφαρμοζόταν η απλή αναλογική.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με συνεργάτες του ο κ. Τσίπρας παραδέχεται πως εάν είχε επιλέξει τον Μάιο για τις βουλευτικές εκλογές τα εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές.

Το δεύτερο σημείο διαφωνιών είναι τα πρόσωπα που περιβάλλουν τον κ. Τσίπρα.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένοι σύμβουλου του πρώην πρωθυπουργού τον τροφοδοτούσαν με άστοχη ή ανακριβή εικόνα για τις εξελίξεις στην κοινωνία, με συνέπεια το Μέγαρο Μαξίμου να καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα.

Από αυτή την συζήτηση θα προκύψει το καινούργιο σχήμα που θα πλαισιώσει τον κ. Τσίπρα στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή: skai.gr