Ο Ερντογάν ο πρώτος που συνεχάρη τον Μητσοτάκη, Δευτέρα η ορκωμοσία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να τον συγχαρεί για την διαφαινόμενη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Ερντογάν ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη καλή επιτυχία, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως προσβλέπει σε επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με βάση το διεθνές δίκαιο.

Ακολούθησε συγχαρητήριο τηλεφώνημα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Επιστολή στον κ. Μητσοτάκη έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνοντας λόγο για «καθαρή νίκη».

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις προσωπικές ικανότητες του κ. Μητσοτάκη, όπως και του ελληνικού λαού, «να ανοίξουν ένα νέο, λαμπρότερο κεφάλαιο» στην ιστορία της χώρας.

Αύριο, στις 13:00 το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο και θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Προηγουμένως ο νυν Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ορκιστεί την Τρίτη. Με αυτά τα δεδομένα την Τετάρτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το καινούργιο υπουργικό συμβούλιο.


Πηγή: skai.gr