Γεννηματά: Ψήφος σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα στο τέλος βγάζει Καραμανλή

Ψήφος σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα στο τέλος βγάζει Καραμανλή και αυτή είναι η διαφορά με το ΚΙΝΑΛ τόνισε η Φώφη Γεννηματά σήμερα Τρίτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

H επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε ότι ο Τσίπρας κυβέρνησε με μια καραμανλική συνιστώσα στο εσωτερικό του και έκανε ότι μπορούσε για να εξαφανίσει και να ξεπλύνει τις ευθύνες της ΝΔ. «Έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η νέα δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε η νέα δεξιά», δήλωσε.

Είπε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει η λογική στον τόπο και αυτό μπορεί να γίνει με την ψήφο στο ΚΙΝΑΛ. «Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι αντίβαρο απέναντι στη συντήρηση και στον λαϊκισμό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ είπε ότι αν ο πρωθυπουργός εκτιμούσε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα, όφειλε να έχει ζητήσει να ενημερώσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά εκείνος επέλεξε να κάνει μια θεαματική κίνηση πραγματοποιώντας το έκτακτο ΚΥΣΕΑ. 

Σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ ήταν το πρώτο κόμμα που εκδηλωθήκαμε ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας στο Συμβούλιο της ΕΕ και δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις εφόσον συνεχιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας οι οποίες συνεχίζονται και κλιμακώνονται. 

«Εμείς έχουμε επιδιώξει ήδη ενημέρωση και ο κ Ευθυμίου που έχει αναλάβει τον συντονισμό των θεμάτων έχει ήδη ενημερωθεί επισήμως. Άκουσα ότι θα υπάρξει συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής αλλά σε αυτό οι εκπρόσωποί μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν δημοσίως, λόγω της προεκλογικής περιόδου», είπε επίσης. Ανέφερε ότι η ίδια θα θέσει το θέμα την Πέμπτη στη Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες. 

Ερωτηθείσα για το ιδανικό ποσοστό είπε ότι η παράταξή της δεν βάζει πήχη ενώ εξέφρασε τη αισιοδοξία της γιατί όπως είπε «πετυχαίνουμε πράγματα όταν καλούμε τον κόσμο».

Ο στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι σύμφωνα με την κα Γεννηματά να είναι μια ισχυρή και προοδευτική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μια δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας.

Όταν ρωτήθηκε αν θα είναι «κυβερνητική λύση» ξεκαθάρισε ότι από τη θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης το ΚΙΝΑΛ δεν θα αφήσει τη χώρα να μπει σε περιπέτειες υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το ΚΙΝΑΛ σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει δεκανίκι. 
  
Είπε πως το ΚΙΝΑΛ θα πράξει ό,τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα σταθερό εκλογικό σύστημα και ότι θα στηρίξει οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τα συμφέροντα της χώρας. 

«Δεκανίκι δεν θα γίνουμε, σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε για να συμπληρώσουμε τους αριθμούς αλλά δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πέσει στον γκρεμό», ανέφερε.

Η κα Γεννηματά εξέφρασε τη χαρά της που ο κ Βενιζέλος εξακολουθεί να είναι στην παράταξη του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας ωστόσο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών έχει ανταποκριθεί στην κίνηση της και δεν είναι τυχαίο ότι το ΚΙΝΑΛ έχει σταθερά ανοδική τάση. 

Με αφορμή αυτό, είπε ότι το ΚΙΝΑΛ καλεί τους προοδευτικούς πολίτες του απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα. Θα επιστρέψουν σε εμάς γιατί στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα.

Πηγή: skai.gr