Μήνυμα πολιτικού κόσμου για Ρουβίκωνα: Να μην υποκύψουμε στους εκβιαστές

Την σκληρή καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου προκαλεί η επίθεση αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα» στην Βουλή, με μπογιές και καπνογόνα, με βουλευτές να ζητούν από την κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη να καταστήσουν σαφές πως δεν θα υποχωρήσουν στις πιέσεις των αναρχικών.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια έκπληκτων τουριστών και παρά το γεγονός ότι το κοινοβούλιο είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτήρια στην χώρα. Ένας από τους περίπου 30 δράστες έχει προσαχθεί και η προσαγωγή αναμένεται να μετατραπεί σε σύλληψη, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο. Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο κτήριο της Βουλής. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη σημερινή επίθεση με μπογιές, μελών του Ρουβίκωνα, στο κτίριο της Βουλής. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες».

Για την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κάνουν λόγο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως πρόκειται για απόπειρα εκβίασης του κράτους ώστε να λάβει άδεια από τις φυλακές ο κατάδικος τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Τόνισε πως όλες οι πτυχές της πολιτείας πρέπει να δώσουν σαφή απάντηση πως δεν πρόκειται να υποκύψουν στην απόπειρα «κατατρομοκράτησης», ενώ άφησε αιχμές πως η κυβέρνηση επιδεικνύει εσκεμμένα «ανοχή» έναντι του «Ρουβίκωνα» με συνέπεια την αποθράσυνση των μελών του.

«Ακόμη μία φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο κτίριο της Βουλής, το σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην συνέχεια στον ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως τόσο η νομοθετική όσο και η δικαστική εξουσία πρέπει να διαμηνύσουν πως δεν φοβούνται ούτε εκβιάζονται.

«Ενέργειες όπως η σημερινή επίθεση με μπογιές στη Βουλή, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού μας, αλλά αξιοποιούνται και για τη συκοφάντησή τους. Επίσης, προσφέρονται για την ενίσχυση του αποπροσανατολισμού από τα λαϊκά προβλήματα και το πραγματικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών», σχολίασε το ΚΚΕ.

«Ο Ρουβίκωνας με την επίθεσή του στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι 'μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε...'» σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. «Το θέμα είναι έως πότε...» , προσέθεσε σκωπτικά.

Για κυβέρνηση που «έχει χάσει τον έλεγχο στην δημόσια τάξη και ασφάλεια» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων καταγγέλλοντας πως η υπόθεση Κουφοντίνα και η εγκληματικότητα έχουν δημιουργήσει «αφόρητη ατμόσφαιρα».

«Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται πατώντας ένα κουμπί να τα λύσει όλα, όμως το κράτος θέλει εκ βάθρων αναδιοργάνωση και ξεκίνημα από μηδενική βάση», προσθέτει η παράταξη.
Πηγή: skai.gr