Κλείσιμο

Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η επίθεση «Ρουβίκωνα» στην Βουλή

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα που πραγματοποίησαν έξω από την Βουλή μέλη του «Ρουβίκωνα», διευκρινίζοντας πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι δυνατόν να αποκαλούνται ακτιβιστικές όταν στοχεύουν την έδρα της δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βούτσης αναφέρει πως συνελήφθη ένα άτομο από τους περίπου 30 συμμετέχοντες. Προσθέτει πως οι δράστες απομακρύνθηκαν έπειτα από 15 δευτερόλεπτα.

«Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο», προσθέτει ο κ. Βούτσης.

Στην ανάληψη ευθύνης ο «Ρουβίκωνας» γράφει πως η επίθεση έγινε ως πράξη στήριξης του τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του αναφέρει πως εξ όσων γνωρίζει οι δράστες δεν πρόλαβαν να πετάξουν τρικάκια ούτε να φωνάξουν συνθήματα.



Πηγή: skai.gr