Κλείσιμο

Προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και για επίδομα σύνταξης τα Χριστούγεννα

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο και περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο NEWS 247 ο κ. Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε ενίσχυση που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση για τις κρατήσεις στο επίδομας σύνταξης: «Έχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη. Έτσι ήταν και πριν την καταργήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε είναι ένα ποσό ίσο με το παλιό δώρο Πάσχα. Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς. Στόχος μας είναι να δίνεται αντίστοιχο ποσό και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα».

Ερωτούμενος για τις δικαοπές του στο γιοτ της Κατερίνας Παναγοπούλου είπε: «Και μόνο που η φαρέτρα είχε να κάνει με το που πέρασα τον Δεκαπενταύγουστο και ανάγουν την ιδιωτικότητα και όχι την πολυτέλεια ως ισχυρό χαρτί, δείχνει τα πάντα. Οι διακοπές ήταν σε συνεργάτιδά μου, κάτι που ήταν γνωστό. Το πως φέρεται ο καθένας και ζει, δεν μπορεί να κρυφτεί. Εγώ ζω στο νοίκι, θα μπορούσα να έχω άλλη διαμονή αν η πολιτική ζωή μου αποσκοπούσε στο να πλουτίσω. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι ανοιχτά. Ψάχνουν να βρουν το οτιδήποτε και βρήκαν έναν Πετσίτη που είναι μια φούσκα. Επί ΝΔ στο Μαξίμου ήταν ο Παπασταύρου που έφτιαχνε offshore. Ας κάνουμε τη σύγκριση, και ας το πάνε ως το τέλος για να δούμε που είναι ο πάτος».

Για την υπόθεση Κουφοντίνα, κάλυψε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Όσα λένε για την υπόθεση Κουφοντίνα και το κόμμα μας, είναι αθλιότητες. Η ιδεολογική και πολιτική διαφορά μας με όσους πιστεύουν πως η κοινωνική πάλη έχει να κάνει με αυτόβουλες και ένοπλες δράσεις και με εμάς που πιστεύουμε στην κοινωνική πάλη και την αλλαγή των συσχετισμών με τη δύναμη του λαού, είναι χαοτική και όσοι δεν το καταλαβαίνουν έχουν εκείνοι το πρόβλημα. Κάθε νόμος ωστόσο πρέπει να τηρείται στην ολότητά του και αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι δικαστές όχι εμείς».
Πηγή: skai.gr