Μητσοτάκης από Ρέθυμνο: Έχουμε σχέδιο, ξέρουμε πως θα φτιάξουμε το κράτος

Την επόμενη Κυριακή στις ευρωεκλογές, πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει ήδη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αγία Γαλήνη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Νωρίτερα, μιλώντας με πολίτες στο Ρέθυμνο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι εδώ κυρίως για να εγγυηθεί ότι αυτό το φωτεινό μέλλον το οποίο αξίζουμε μετά από 10 χρόνια κρίσης, μπορούμε να το πετύχουμε.

«Έχουμε σχέδιο, ξέρουμε πως θα φέρουμε πολλές καλές δουλειές στον τόπο μας. Ξέρουμε πως θα μειώσουμε τους φόρους, ξέρουμε πως θα φτιάξουμε το κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει την περιοδεία του με την προεκλογική του ομιλία το απόγευμα ( 7.30) της Κυριακής στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Πρόσθεσε, δε, πως «είναι στο χέρι μας να το κάνουμε πράξη».

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε την ανάγκη να στηρίξει η Κρήτη τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ενώ έδωσε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αξιοποιήσει το νησί, όπως είναι τα βουνά της και ιδιαίτερα ο Ψηλορείτης.

«Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε 12 μήνες τουρισμό από 6 που έχουμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξέρουμε πως θα φέρουμε πολλές καλές δουλειές στον τόπο μας».

Με τσικουδιές υποδέχθηκαν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ρέθυμνο φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε «να κρατήσουν τις δυνάμεις τους για αύριο» που είναι η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στα Χανιά. Περπατώντας στους δρόμους του Ρεθύμνου, ο κ. Μητσοτάκης είχε και μία απρόσμενη συνάντηση με δύο μελλόνυμφους οι οποίοι είχαν έρθει από το εξωτερικό για το γάμο τους. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τους ευχήθηκε τα καλύτερα και αυτοί τον κέρασαν άλλη μία τσικουδιά.

O κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Ρέθυμνο με μία σύντομη ομιλία σε καφέ της πόλης όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Στην παρέμβαση του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι εδώ κυρίως για να εγγυηθώ ότι αυτό το φωτεινό μέλλον το οποίο αξίζουμε μετά από 10 χρόνια κρίσης, μπορούμε να το πετύχουμε.
Έχουμε σχέδιο, ξέρουμε πως θα φέρουμε πολλές καλές δουλειές στον τόπο μας. Ξέρουμε πως θα μειώσουμε τους φόρους, ξέρουμε πως θα φτιάξουμε το κράτος, ξέρουμε με άλλα λόγια πως θα βάλουμε τη χώρα μας σε τάξη μετά από μια τετραετία που ο τόπος πήγε πίσω».

«Θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία».

Χθες το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην Ασή Γωνιά όπου οι κάτοικοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με μαντινάδες και δώρα. Ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, του έδωσε μάλιστα μία φανέλα με το νο 10. Στην ομιλία του στο πολιτιστικό κέντρο της Ασή Γωνιάς, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων: «Έχω περπατήσει τα βουνά σας από μικρός. Έχω ζήσει μαζί με τους όμορφους κατοίκους των βουνών της Κρήτης».

Και πρόσθεσε: «Ξέρω τις δυσκολίες που περνάτε, ξέρω πόσο τα νέα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν. Θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου το οποίο λένε οι πολιτικοί μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Το λέω γιατί το πιστεύω.
Το λέω διότι αυτή η δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με ιστορία αιώνων». Αναφερόμενος στα άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, σημείωσε πως την εξισωτική αποζημίωση θα πρέπει να τη λαμβάνουν αυτοί που τη δικαιούνται ενώ τόνισε πως οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και τυριού θα παταχθούν.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Σπήλι όπου συνομίλησε με κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού. Αμέσως μετά βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του πρωτοποριακού ερευνητικού προγράμματος Hiper, του οποίου η έρευνα επικεντρώνεται στην αποσύντηξη πυρήνων υδρογόνου.

Όπως εξήγησαν στον κ. Μητσοτάκη στην ξενάγηση που του έγινε, στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου, μεταδιδακτορικοί ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί αλλά ακόμη και προπτυχιακοί φοιτητές.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Ευγένιο στην Ιερά Μητρόπολη, με τον οποίο είχε μία εγκάρδια συζήτηση.

Αύριο το βράδυ στις 7:30 μ.μ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κλείσει την περιοδεία του με την προεκλογική του ομιλία στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.