Ευρωεκλογές: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις δημοσκοπήσεις

Ασφαλές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, παρά το κύμα παροχών, σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα των γκάλοπ αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι η ακριβής διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η πρωτιά, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα του πρωθυπουργού και των υπουργικών στελεχών. 

Οι δημοσκόποι κάνουν λόγο για διαφορά από 8,6 έως 5,8 μονάδες, ανάλογα με την κατανομή των 700.000 αναποφάσιστων που κρίνουν το αποτέλεσμα. 

Ειδικότερα, σε σφυγμομέτρηση που διενήργησε για το Πρώτο Θέμα η εταιρεία Marc στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγές η ΝΔ συγκεντρώνει 29,2% και προηγείται με 7,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φτάνει στο 22%. Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει στις 7,5 μονάδες, καθώς η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολογίζεται στο 30,6% και του κυβερνώντος κόμματος στο 23,1%.

Με 6,7 μονάδες βρίσκεται μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Το Βήμα για τις ευρωεκλογές 2019. Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, έναντι 23,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα, αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 6,2%, ενώ ακολουθούν η ΧΑ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 1,7% και η Ένωση Κεντρώων με 1,4%. Από 1,2% σημειώνουν Ποτάμι και Πλεύση Ελευθερίας. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στην κάλπη των ευρωεκλογών δεν θα προσέλθει το 4,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 12,5%.

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της MRB για Τα Νέα η ΝΔ έχει προβάδισμα 6,5%  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Η ΝΔ συγκεντρώνει το 30% στην πρόθεση ψήφου έναντι 23,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.