Καμμένος: «Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης-Δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση

Για κυβέρνηση αποστασίας έκανε λόγο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι δεν θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση, την οποία έχασε «όταν εξαγόρασε βουλευτές με υπουργικές καρέκλες».
«Δεν είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Έγινε κυβέρνηση αποστασίας και έχει ανοχή βουλευτών που εξελέγησαν με άλλους και κατέληξαν σε άλλο έναντι καρέκλας. Κρατάνε βουλευτικές έδρες εισπράττοντας αποζημίωση ενώ ποτέ δεν έχουν εκλεγεί», είπε ο Πάνος Καμμένος. 

Παράλληλα τόνισε ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου εν μέσω τουρκικών προκλήσεων και περιμένουν μία σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρότεινε να πραγματοποιηθεί μία ειδική συζήτηση στο υπουργείο Εξωτερικών παρουσία των αρχηγών των κομμάτων προκειμένου να εκδοθεί μία κοινή ανακοίνωση για τις προκλήσεις του έθνους, που δεν έχει σχέση με πολιτικές διαφορές και θα ζητά να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες σε ΝΑΤΟ και ΟΗΕ. 

Στην αντεπίθεση για τις δηλώσεις Κοτζιά

Μετά τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος ως αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του μπορεί να έχουν υποκλαπεί ή πλαστογραφηθεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε ότι χαίρεται που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αποδέχεται ότι είναι πραγματικά και αδιαμφισβήτητα αυτά τα email «που δείχνουν πως ‘’έστησε’’ τον διαγωνισμό το υπουργείο Εξωτερικών. 

«Η ΕΥΠ δεν υποκλέπτει αμερικανικούς σέρβερ. Αν είχε υπόψη της αυτά μέιλ θα τα είχε διαβιβάσει εισαγγελέα για να διερευνηθεί ένας υπουργός που βάζει υπαλλήλους μιλήσουν με εταιρίες που θα έπαιρναν μετά το διαγωνισμό. Δεν ζούμε πια στην εποχή των φίλων του της Στάζι όταν αυτός έγραφε κείμενα», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά