Κλείσιμο

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται

Ολομέτωπη επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου στην Ξάνθη. 

Ο κ. Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός, που εξήγησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι απόγονος μίας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες.

Η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης είναι εξοργιστική και μειώνει τα άτομα με αναπηρία, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε το Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι μετατρέπει την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη. Siemens-Novartis-offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη, είπε ο πρωθυπουργός. 

Προανήγγειλε και την ανακοίνωση της νέας οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα, ανέφερε ο κ.Τσίπρας.
 
Την δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Βόρεια Ελλάδα, κόντρα στην προπαγάνδα και τους μύθους, στέλνει μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης. 

«Εδώ, στην Ξάνθη της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της δημοκρατίας και της προκοπής ακούγεται σήμερα πιο δυνατά από ποτέ, το μήνυμα της νίκης, το μήνυμα της ελπίδας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού.