Κλείσιμο

ΝΔ: Η ΕΛΑΣ μπορεί να επιβάλλει την τάξη αν αφεθεί να κάνει τη δουλειά της

«Η ΕΛΑΣ έδειξε ότι μπορεί να επιβάλλει την τάξη αν αφεθεί να κάνει τη δουλειά της» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη στην επιχείρηση της δυνάμεων της αστυνομίας στα Εξάρχεια με τρεις συλλήψεις και 90 προσαγωγές. 

«Μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε Εισαγγελικό Λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της» αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση, και προσθέτει: 

«Η εκκένωση τριών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται». 

«Η Αστυνομία δρα μεθοδικά και διασφαλίζει το αποτέλεσμα [...] Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία ενεργεί στα Εξάρχεια [...] Η Αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια» δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.