Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα φαινόμενα ανομίας - Τόσκας: Πολιτικά κίνητρα

Την υποβάθμιση των φαινομένων βίας και ανομίας, με αποκορύφωση το "πενταπλό μέτωπο" επεισοδίων το περασμένο Σαββατοκύριακο, επιχειρεί η κυβέρνηση, με δηλώσεις της νυν και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είδε "πολιτικά κίνητρα" στις κατηγορίες πίσω από τις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για αύξηση της εγκληματικότητας.

Μιλώντας στο OPEN στη σκιά και της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης, o κ. Τόσκας έκανε λόγο για μειωμένες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διαψεύδοντας συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ,  επικαλούμενος στοιχεία που - όπως ανέφερε - έχει στη διάθεσή του.

"Είναι κακό αυτό που κάνει η ΝΔ και ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ να σπείρουν τον τρόμο στους πολίτες. Οι επιτυχίες της κυβέρνησης δεν επικαλύπτονται από τέτοιου είδους προπαγάνδα", επισήμανε. 

Σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος, ο κ. Τόσκας παραδέχτηκε πάντως ότι ‘’υπάρχουν προβλήματα και πως γίνεται προσπάθεια να λυθούν’’.

"Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά", δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η αστυνομία, προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη, κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται.

Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα επιδείξει καμία ανοχή στη βία, διεμήνυσε το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης, το οποίο δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το Σάββατο βράδυ.

‘’Η αστυνομία είναι υπό διάλυση’’ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γγ. των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. 

Σε παρέμβασή του στον αέρα του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε κάθετα αντίθετος στη δήλωση του κ. Μαυροειδάκου. ‘’56.000 συνάδελφοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να εξασφαλίσουν το αγαθό της ασφάλειας’’ σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος, δεν αρνήθηκε πάντως ότι υπάρχουν προβλήματα με την ανομία. 
Πηγή: skai.gr