«Πόλεμος» ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ

Μέτωπο «πολέμου» με όλους φαίνεται να έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα το Κίνημα Αλλαγής, καθώς τις καταγγελίες απόπειρας διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ διαδέχεται τώρα η οξεία αντιπαράθεση με τη ΝΔ την πολιτική της οποίας βάζουν στο «κάδρο» της κριτικής προεκλογικά στελέχη της παράταξης, προκαλώντας «πληρωμένες» απαντήσεις και αντεγκλήσεις.

Κάτι τέτοιο συνέβη και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής όπου ξαφνικά και με τα πυρά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου κατά της ΝΔ επειδή υπερψηφίζει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς, πυροδοτήθηκε κόντρα με τον Νίκο Δένδια, ο οποίος επιστράτευσε την ειρωνεία.

«Για κάποιο περίεργο, αλλά σαφώς αντιληπτό, τον τελευταίο καιρό η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει στοχεύσει τη ΝΔ. Όταν λέει άσπρο η ΝΔ το ΚΙΝΑΛ πρέπει να λέει μαύρο.

Ανακαλύπτει συνωμοσίες ή όταν εισηγούμαστε το αυτονόητο πρέπει να λέει ότι είναι κάτι σκοτεινό. Αυτό έκανε κι ο Κωνσταντινόπουλος. Τον τελευταίο καιρό τους παρακολουθούμε με ένα χαμόγελο. Τελευταία έχουν εφεύρει περίεργες θωρήσεις.

Η υπαρξιακή αγωνία κάθε κόμματος είναι συμπαθής αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται με επιθετικότητα εναντίον ενός άλλου κόμματος», σχολίασε δηκτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η απάντηση σε εξίσου οξύ ύφος ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ανταπέδωσε στα ίσα σχολιάζοντας ότι με το ίδιο χαμόγελο αντιμετώπιζε η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά την υπαρξιακή αγωνία της χώρας την περίοδο 2009-2010, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι αντί να κάνει αντιπολίτευση διατυπώνει «πολιτικό λόγο πολυτελείας» διευκολύνοντας την κυβέρνηση που δεν βρίσκει αντιστάσεις.

Η στάση του Κινήματος Αλλαγής δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος «κάρφωσε» τα στελέχη του ότι έπαψαν να διατυπώνουν εποικοδομητικές προτάσεις και να ασκούν κριτική με επιχειρήματα γιατί κινούνται πλέον στη λογική της «προεκλογικής μάχης χαρακωμάτων».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά