Αντιδράσεις και κλυδωνισμούς προκαλεί η δανειοδότηση Πολάκη

Την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος προκαλεί η υπόθεση δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από την Attica Bank με δύο καταναλωτικά δάνεια ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διεύθυνση εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητά από την διοίκηση της Τράπεζας και τα εμπλεκόμενα στελέχη να δώσουν εξηγήσεις για το εξαιρετικά ασυνήθιστα υψηλό ποσό για καταναλωτικό δάνειο και κυρίως για την εξασφάλιση του ποσού που έχει γίνει με υποθηκευμένο ακίνητο.

Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις 19.00 της Δευτέρας, έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διερευνηθούν οι όροι νομιμότητας της χορήγησης του καταναλωτικού δανείου στον Παύλο Πολάκη από την Attica Bank.

Τη σύσκεψη προκάλεσε ο διοικητής της ΤτΕ Γιαννης Στουρνάρας και σε αυτή αναμένεται να παρευρεθούν στελέχη της τράπεζας προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις για το θέμα.

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τις διαδικασίες με τις οποίες ο Παύλος Πολάκης έλαβε το δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, ζητά από τον Υπουργό Οικονομίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η αποκάλυψη προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα.

Με ερώτησή του προς τον Γιάννη Δραγασάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τον καλεί να παράσχει στοιχεία αναφορικά με το σε πόσες άλλες περιπτώσεις η συγκεκριμένη τράπεζα χορήγησε δάνεια αντίστοιχου ποσού, εάν για τα δάνεια κυβερνητικού στελέχους ακολουθείται διαφορετική διαδικασία από εκείνη για τους υπόλοιπους πολίτες και κατά πόσο για τη δανειοδότηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

«Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο κ. Πολάκης έλαβε το δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μία τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποίας η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σφοδρή επίθεση με αφορμή το ίδιο θέμα εξαπέλυσε και το ΚΙΝΑΛ 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι:

«Ο αυτόκλητος "κήρυκας της ηθικής" κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανέναν απλό πολίτη. Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως δήμαρχος είχε διπλά βιβλία».

«Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια από τη βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο πόθεν έσχες του. Είναι αυτός που έχει εκτεθεί… πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Να τον χαίρονται….», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής.



Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά