Κυρίτσης: Ελπίζω να αρθεί το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ

Υπέρ της άρσης του κυβερνητικού εμπάργκο στον ΣΚΑΪ τάχθηκε την Πέμπτη ο Γιώργος Κυρίτσης, στον απόηχο της απόφασης της ΝΔ να άρει το εμπάργκο της παρουσίας των στελεχών της στην ΕΡΤ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πάντως ένα ‘’μίνιμουμ προστασίας’’ των βουλευτών και των στελεχών του κόμματος από τους παρουσιαστές και τους παραγωγούς του ΣΚΑΪ. 

Ειδικότερα, ερωτηθείς στον Realfm 97,8 εάν υπάρχει σκέψη να αρθεί το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Δεν ξέρω, το ελπίζω. Αλλά πάντα μπαίνει και ένα θέμα συμπεριφοράς, δηλαδή το όταν πηγαίνεις σε ένα πάνελ υποτίθεται ότι αυτός ο οποίος οργανώνει το πάνελ παρέχει ένα μίνιμουμ προστασίας, δηλαδή κρατάει μία συζήτηση από το να μην γίνει αρένα, ή ζούγκλα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να σταματήσει να πηγαίνει στον ΣΚΑΪ, ο ΣΚΑΪ είχε πάψει να το εξασφαλίζει”.

Αναφερόμενος στην άρση του εμπάργκο από τη ΝΔ στην ΕΡΤ ο κ. Κυρίτσης είπε μεταξύ άλλων: “Μού φάνηκε θετικό, γιατί γενικώς δεν είμαι υπέρ κανενός εμπάργκο. Μου φαινόταν αυτοκτονική η τακτική αυτή της ΝΔ με την έννοια του ότι η ΕΡΤ είναι ένα δημόσιο μέσο, στην ΕΡΤ εκπροσωπούνται εκ των πραγμάτων όλα τα κόμματα, ακόμα και αν μία επιμέρους εκπομπή σε ρίξει. Η ΕΡΤ έχει πάντα ένα στυλ στις εκπομπές της, το οποίο είναι οργανωμένο, δεν γίνονται καβγάδες, είναι ένα καλό και μαζεμένο κανάλι για πολιτικές συζητήσεις. Το γεγονός ότι η ΝΔ αποφάσισε να επιστρέψει στην ΕΡΤ το κρίνω εξαιρετικά θετικό. Δεν είμαι υπέρ κανενός εμπάργκο. Θεωρώ ότι οπουδήποτε μάς λένε κάτι πρέπει να είμαστε εκεί για να απαντάμε”.

Υπέρ της άρσης του κυβερνητικού εμπάργκο στον ΣΚΑΪ τάχθηκε μιλώντας στον σταθμό μας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ, Δημήτρης Στούμπος.