Η ΝΔ πιέζει την κυβέρνηση με φωτογραφίες κουκουλοφόρων από το Σύνταγμα

Φωτογραφίες με συμμετέχοντες στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας κατά το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό έδωσε στην δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας εσκεμμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τους κουκουλοφόρους για πολιτικό όφελος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «προγραμματισμένη» επίθεση των ταραχοποιών και καταγγέλλει πως «συγκεκριμένοι τραμπούκοι» κινούνταν ανενόχλητοι στο κέντρο της πρωτεύουσας «πολύ πριν» την έναρξη της έντασης.

Υποστηρίζει ότι το φωτογραφικό υλικό και τα γεγονότα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Αστυνομία ως εργαλείο «για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες».

Η ΝΔ αφήνει αιχμές για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την οποία έχει ζητήσει να παραιτηθεί, αλλά και για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί επέτρεψε σε ταραχοποιούς να φτάσουν έως το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Διερωτάται ακόμα γιατί δεν έγιναν άμεσα προσαγωγές ενώ υπήρχαν 2.000 αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, και ζητά να μάθει ποιος έδωσε την εντολή για την χρήση δακρυγόνων σε πλήθος όπου βρίσκονταν παιδιά και ηλικιωμένοι.

«Όσο για το φαιδρό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τάχα η αντιπολίτευση δεν καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια, ας το καταλάβουν πλέον καλά: Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει διαχρονικά και πάντα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», προσθέτει.



20190121 1.png

Πηγή: skai.gr