Ποτάμι: Διπλοί οι δεσμοί (;) Χρυσοβελώνη με το Συριζαϊκό κράτος

Την Υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βάζει στο στόχαστρο το Ποτάμι, αναφορικά με το αν λαμβάνει ταυτοχρόνως δύο αποζημιώσεις ως Υπουργός και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ), τονίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση εγείρεται ζήτημα «νομιμότητας και ηθικής τάξης».

Με εμφανή στόχο να πλήξουν το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός, καλούν τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών, να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

«Πόσους μισθούς αλήθεια μπορεί να παίρνει ένας Υπουργός; Σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται, ότι η κυρία Χρυσοβελώνη - που ήταν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τώρα είναι σκέτο ΣΥΡΙΖΑ – είναι σε δύο μισθοδοσίες. Είναι; Με αγωνία περιμένουμε την απάντηση», σχολιάζουν καυστικά οι δύο βουλευτές.

Στην ερώτησή τους, επισημαίνουν ότι αν και αρχικά στις 3/11/2017 όταν η κ. Χρυσοβελώνη δεν είχε την ιδιότητα της υπουργού, ο Χρήστος Σπίρτζης την είχε διορίσει αμισθί Πρόεδρο του ΕΣΟΑ - στην οποία διατηρήθηκε με το ίδιο καθεστώς με απόφαση ανασυγκρότησης του Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2018 - κατόπιν και συγκεκριμένα στις 20/9/2018 κι ενώ η ίδια είχε αναλάβει ήδη καθήκοντα υφυπουργού Εσωτερικών, με ΚΥΑ καθορίστηκε μηνιαία αποζημίωση ύψους 1.800 ευρώ καθαρά (2.280 μικτά) για την εν λόγω θέση και μάλιστα αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2018.

«Με δεδομένο ότι, στις 20 Σεπτεμβρίου η κ. Μ. Χρυσοβελώνη ήταν ήδη υφυπουργός. Με δεδομένο ότι παραμένει Πρόεδρος του Ε.Σ.Ο.Α παρότι το Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει από τον Ιούλιο του 2018 προκύπτει ζήτημα νομιμότητας και ηθικής τάξης», καταλήγουν οι κ.κ. Μαυρωτάς και Ψαριανός, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να ξεκαθαρίσουν εάν η κ. Χρυσοβελώνη έχει αποποιηθεί της προβλεπόμενης αποζημίωσης, καθώς και αν δρομολογείται η διαδοχή της για την απρόσκοπτη λειτουργία του Συμβουλίου.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά