Νέες αφίσες κατά βουλευτών στη Θεσσαλονίκη - 4 συλλήψεις σε Γρεβενά -Κοζάνη

Αφίσες με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναρτήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Το ερώτημα - ηθικό δίλημμα είναι ένα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» το οποίο αναγράφεται σε κόκκινο πλαίσιο.

Κάποιοι από τους «επικηρυγμένους βουλευτές» είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Κώστας Ζουράρης, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Τάσος Κουράκης, ο Αλέκος Τριανταφυλλίδης και ο Μάρκος Μπόλαρης.

Η δράση η οποία αρχικά πραγματοποιήθηκε σε διάφορα σημεία στην κεντρική Μακεδονία χθες έφτασε και στη Θεσσαλονίκη.



Τα συνεργεία του δήμου μαζεύουν τις αφίσες που υπήρχαν σε διάφορα σημεία ακόμη και μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μπροστά από το μετρό.

«Από το πρωί κατεβάζουμε τις αφίσες. Είναι άλλη μια ένδειξη ότι υπάρχει ένας φανατισμός και μια παράνοια στην πόλη, όσον αφορά το Μακεδονικό» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ερωτηθείς για το θέμα.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία στα Γρεβενά και την Κοζάνη συνέλαβε τέσσερα άτομα γιατί κολλούσαν αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Τρίτης στα Γρεβενά έναν 54χρονο και έναν 45χρονο που κολλούσαν αφίσες σε κεντρικούς δρόμους τής πόλης με το πρόσωπο του βουλευτή Χρήστου Μπγιάλα και με το ερώτημα εάν «θα προδώσει την Μακεδονία».

Επίσης, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κοζάνη η αστυνομία συνέλαβε ακόμη δύο άτομα που κολλούσαν αφίσες με το ίδιο περιεχόμενο αλλά με τα πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Για τους δύο συλληφθέντες από την Κοζάνη σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του κώδικα υπαίθριας διαφήμισης και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες των Γρεβενών αφού σχηματίστηκε δικογραφία αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών.




Πηγή: skai.gr