«Καμπανάκι» Τσίπρα σε Καμμένο: Δεν δειλιάζω μπροστά στο κόστος

Μήνυμα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο έστειλαν τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από την Σαμοθράκη όσο και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. 

Συγκεκριμένα, ο  Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χτυπώντας «καμπανάκι» προς τον εταίρο του ότι «εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».
 
Ο γραμματέα του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο twitter δήλωσε ότι «δεν δέχομαι τους παραλληλισμούς του είδους, ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία. Αυτό το θεωρώ εντελώς λάθος. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, άρα, να αποστατήσουν από τι και για ποιο λόγο;».

Η συνάντηση που εξόργισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

 Για μυστική συνάντηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, κάνουν λόγο δημοσιεύματα, αποδίδοντας σε αυτό το ραντεβού την έντονη αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τις δηλώσεις του περί αποστασίας. 

Σε επικοινωνία του ΣΚΑΪ με τον κ Παπαχριστόπουλο, ο βουλευτής παραδέχτηκε ότι πήγε στο Μαξίμου, λέγοντας όμως ότι σκοπός της επίσκεψης του ήταν να ευχηθεί στον πρωθυπουργό για τη νέα χρονιά. Τόνισε, μάλιστα, πως συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα παρουσία και άλλων βουλευτών.

Συνεδριάσεις στα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Την ίδια στιγμή την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, την συζήτηση αναμένεται να μονοπωλήσει η στάση του Πάνου Καμμένου. 

Την Τετάρτη συνεδριάζει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως αποφάσισε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 



Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος