Μιχαηλίδης: Απειλείται η Δημοκρατία με την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Οι επιθέσεις του Παύλου Πολάκη σε δικαστές και εισαγγελείς, με την κάλυψη της κυβέρνησης και οι κατηγορίες για τους χειρισμούς Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis εκλαμβάνονται πλέον ως θεσμική εκτροπή με την αντιπολίτευση να κατηγορεί ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου για προσπάθεια δημιουργίας παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο πρόεδρος των εισαγγελέων τόνισε ότι παρόμοιες ενέργειες αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία και δίνουν την εντύπωση πως χειραγωγείται η Δικαιοσύνη.

"Αυτές οι ενέργειες διακυβεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Η Δικαιοσύνη είναι προπύργιο Δημοκρατίας. "Τόνισε ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελευθέριος Μιχαηλίδης.

«Δημιουργεί μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα ο κος Μιχαηλίδης επεσήμανε την ανάγκη να διευρευνηθούν οι καταγγελίες για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μετά τις καταγγελίες για πιέσεις στον Νίκο Μανιαδάκη να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Παύλο Πολάκη προκάλεσαν δημοσίευμα στου New york times με τίτλο "Έλληνες δικαστές κατηγορούν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις ενόψη εκλογών". Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού υγείας με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τους προστατευόμενους μάρτυρες.
Πηγή: skai.gr