Καμμένος: Πιθανό να γίνουν τριπλές εκλογές, να παρέμβει ο ΠτΔ για Πρέσπες

Κάλεσμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για να μπλοκαριστεί η συμφωνία των Πρεσπών εάν κυρωθεί οριστικά από την Βουλή της ΠΓΔΜ απηύθυνε ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών, που σημαίνει βουλευτικές κάλπες τον Μάιο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε στο συνέδριο της νεολαίας της παράταξης πως είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια θα ολοκληρωνόταν σε βάθος αρκετών ετών, λόγω του αλυτρωτισμού που – όπως είπε – επιδεικνύει η γειτονική χώρα.

«Αυτοί δεν έχουν αλλάξει», προσέθεσε ο κ. Καμμένος. Σημείωσε πως εάν η συμφωνία ψηφιστεί από την σκοπιανή Βουλή ο Προκόπης Παυλόπουλος πρέπει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ώστε να «μπλοκαριστεί» η κύρωσή της από την Αθήνα εάν διαπιστωθεί ότι εμπεριέχει εκφάνσεις αλυτρωτισμού.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση εάν οι Πρέσπες κατατεθούν προς κύρωση στο κοινοβούλιο, ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση υπάρχει χάρη στους ΑΝΕΛ.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να ισορροπήσει ανάμεσα στην παραμονή στην κυβέρνηση και την επίθεση στις Πρέσπες, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ωστόσο πως δεν πρόκειται να συνταχθεί με τυχόν πρόταση μομφής από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαιρέτισε τα πεπραγμένα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε δε πως εάν η συμφωνία για το ονοματολογικό τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, σε μία ακόμα ένδειξη ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει διαφοροποιήσεις από βουλευτές του.

Χθες ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό να μην ενταχθούν βουλευτές των ΑΝΕΛ σε εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει πως δεν θα μπορούν να βρουν κομματικό «σπίτι» στην Κουμουνδούρου εάν εγκαταλείψουν τους ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό.

Ο κ. Καμμένος τέλος συνέχισε την πολιτική και προσωπική αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Κοτζιά, χαρακτηρίζοντας το κίνημα Πράττω, του οποίου ηγείται ο πρώην ΥΠΕΞ κόμμα VIP «περιμένει να διοριστεί»

«Αυτός ο τύπος με αυτό το απόκομμα που δεν ξέρω που βρίσκει τα λεφτά, βγαίνει και κάνει κριτική στους ΑΝΕΛ. Του απαντώ ευθέως και καθαρά: είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν τους εξέλεξε ο λαός» είπε.
Πηγή: skai.gr