Αποστάσεις Τζανακόπουλου από τις δηλώσεις Τόσκα και αρχηγών για τη φωτιά

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και των απερχόμενων αρχηγών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής ότι δεν έγιναν σοβαρά επιχειρησιακά λάθη την ημέρα της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική έλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ANT1 ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε πως στην συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα τρεις ημέρες μετά την τραγωδία ο κ. Τόσκας και οι δύο αρχηγοί παρουσίασαν την δική τους αποτίμηση της κατάστασης και μετέφεραν την εικόνα τους πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό εκείνο το βράδυ.

Σημειώνεται πως στην ίδια συνέντευξη Τύπου ήταν παρών και συμμετείχε ενεργά ο ίδιος κ. Τζανακόπουλος.

Τόνισε πως τυχόν ευθύνες θα καταλογιστούν από την Δικαιοσύνη, η οποία διεξάγει έρευνες, ενώ η διοίκηση από την πλευρά της οφείλει να αξιολογήσει την δική της λειτουργία και ανταπόκριση.

Επισήμανε πάντως πως η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει όσο καλύτερα μπορεί τον κρατικό μηχανισμό.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προτίθεται να απολογηθεί για την τραγωδία, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την γραμμή πως η συγγνώμη δίνεται έμπρακτα μέσω μέτρων αρωγής για την στήριξη των πληγέντων και μέσω πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην ρυμοτομία και στην οικιστική ανάπτυξη.

Αρνήθηκε πάντως τις καταγγελίες ότι παλαιότερα, με παρέμβαση του Νίκου Βούτση, είχε αποτραπεί παράτυπα κατεδάφιση αυθαιρέτου στην Ραφήνα, υποστηρίζοντας πως ο νυν Πρόεδρος της Βουλής είχε απλά δεχτεί σχετική απόφαση του Δήμου.
Πηγή: skai.gr