Αντιπολίτευση προς Τσίπρα: Χωρίς παραιτήσεις δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη

Βολές κατά του πρωθυπουργού για την δήλωσή του ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, επισημαίνοντας αιχμηρά πως η ανάληψη ευθύνης δεν έχει ουσία εάν δεν συνοδεύεται από παραιτήσεις.

Δίχως παραιτήσεις ή αποπομπές η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό είναι απλώς ένα «ανούσιο επικοινωνιακό τέχνασμα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνει αιχμηρά πως χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες μετά από την εθνική τραγωδία ώστε να κατανοήσει ο Αλέξης Τσίπρας τις αυτονόητες ευθύνες που φέρει εκ της θέσεώς του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκαν αμέσως οι πολίτες ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά και γιατί η κυβέρνησή του «δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης» ενώ γνώριζε ότι θα επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες στην ανατολική Αττική.

Η ΝΔ αναφέρει πως αυτά είναι δύο «αμείλικτα» ερωτήματα που έχουν «όλοι οι πολίτες» και πρέπει να απαντηθούν από τον πρωθυπουργό «σε κάθε περίπτωση».

Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζητά από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας πως αυτό συνιστά «μονόδρομο».

Τονίζει πως η ανάληψη πολιτικών ευθυνών δεν γίνεται σε συνεδριάσεις υπουργικού συμβουλίου αλλά ενώπιον του λαού.

Το κόμμα καταγγείλει «σόου» του πρωθυπουργού που συνιστά «προκλητική» απόπειρα «να βρει άλλοθι στο παρελθόν». «Το ερώτημα επομένως που τίθεται είναι αν αυτοί που φέρουν αυτές τις εγκληματικές ευθύνες, μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ».

Η ανάληψη ευθύνης σημαίνει αναγνώριση λαθών και συνεπώς παραιτήσεις, τονίζει Το Ποτάμι.

«Ανάληψη ευθύνης μόνο στα λόγια και δίχως παραιτήσεις ή αποπομπές δεν υπάρχει. Πρόκειται για καθαρή υποκρισία, την οποία η κοινωνία αντιλαμβάνεται και θα τιμωρήσει».
Πηγή: skai.gr