Μητσοτάκης: Προκηρύξτε εκλογές πριν την ΔΕΘ προκειμένου να έχετε άλλοθι

Στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Πρόεδρος του Κόμματος, ο οποίος πρότεινε στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να προκηρύξουν εκλογές πριν από την ΔΕΘ ώστε να έχουν ένα καλό άλλοθι να αποφύγουν το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη.

"Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και χρησιμοποιεί δημαγωγία για να κρύψει αυτή την ανικανότητα. Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι για το δίδυμο Τσίπρα Καμμένου στην εξουσία. Όλοι το βλέπουν όλοι το αναγνωρίζουν. Για εμάς φέτος θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για εμάς. Μεταφέρουμε τον εκλογικό μας λόγο σε όλη την επικράτεια" τόνισε αρχικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε:¨Μετατρέπουμε τον θλιβερό επίλογο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε έναν αισιόδοξο πρόλογο της νέας Ελλάδος που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε. Πέρυσι το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε την μεγάλη του αντεπίθεση και απέτυχε παταγωδώς. Συγκρούστηκε με την ίδια την πραγματικότητα και τώρα υποχωρεί άτακτα.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα και την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: "Η εθνικά οδυνηρή συμφωνία των Πρεσπών το άτυπο τέταρτο μνημόνιο με μία λαίλαπα εισφορών που συνεχίζεται μέχρι το 2022. Οι επόμενοι μήνες είναι μήνες κρίσιμοι, στο διάστημα αυτό πρέπει να αποκαλύψουμε οριστικά το παραμύθι του τέλους των μνημονίων και να αποκαλυφθεί πως η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα για πολλά ακόμη χρόνια, όσο περισσότερο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τόσο χειρότερο για την Ελλάδα Η Ελλάδα βιώνει ήδη τα αρνητικά τετελεσμένα της συμφωνίας των Πρεσπών. Κάθε ημέρα οι σκοπιανοί επικαλούνται την Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα που τους παραδόθηκαν, έχουν και το ΝΑΤΟΙΚΟ διαβατήριο που οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς έσπευσαν να τους δώσουν. Το σημαντικότερο είναι πως παρέδωσαν το σημαντικότερο όπλο της εθνικής γραμμής που όλες οι κυβερνήσεις είχαν χρησιμοποιήσει. Όλα όσα γίνονται και με την Αλβανία γίνονται για να δώσουμε περισσότερα και να διεκδικήσουμε λιγότερα την ίδια ώρα που οι δύο στρατιωτικοί μας κρατούνται πλέον για 5ο μήνα. ".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε επίσης στον κ. Τσίπρα: "Η κυβέρνηση όπως είναι έτοιμη να εκχωρήσει τα πάντα από τη μία μέρα στην άλλη έτσι μπορεί να κάνει εκλογές ανά πάσα στιγμή, όποτε κι αν αυτές γίνουν όμως θα τις κερδίσουμε για να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Θα πρότεινα στον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν την ΔΕΘ και έτσι θα έχει ένα καλό άλλοθι για να μην ανέβει στην Θεσσαλονίκη.

Όσο θα κυβερνούν αυτοί την Ελλάδα τόσο η πατρίδα μας θα θεωρείται χώρα αναξιόπιστη και επιρρεπής στον λαϊκισμό. Το τίμημα για αυτό είναι το τέταρτο μνημόνιο. Η κυβέρνηση επιβάλει διαρκή λιτότητα σε όλους τους Έλληνες για να ακούσει ορισμένα εύγε από τους ξένους που είναι δωρεάν. Φοβάμαι πως για κάποια φιλικά χτυπήματα στην πλάτη η χώρα έχει οδηγηθεί σε νέες περιπέτειες. Η κυβέρνηση δεν κάνει μόνο κωλοτούμπες διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό. Φυσικά η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια εξουσίας, εκλογών ενώ η κοινωνία πληρώνει φόρους. Τι συζητούν σήμερα άραγε οι Έλληνες; Πώς θα πληρώσουν φόρους και θα πάνε για λίγες ημέρες διακοπές την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας φορά γραβάτα και ετοιμάζεται να πάει εκ νέου στο Καστελόριζο.

Κάθε φιέστα εξαπάτησης των πολιτών είναι ευκαιρία για ένα νέο κύμα οργής από τους πολίτες. Ας κάνει όσες φιέστες θέλει, οι πολίτες δεν τον πιστεύουν, δεν τον ακούν και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία. Τα ψέματα τελείωσαν.

Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μόνη της και μάλιστα δύο φορές την μείωση συντάξεων, αφορολογήτου και την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Το κακό έχει γίνει και ο λαός τους έμαθε και τους ξέρει πια καλά και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν εις ολόκληρο στην κάλπη.

Νέοι που ήλπιζαν σε έναν πρώτο μισθό 750 ευρώ πολλοί εισπράττουν σήμερα 360 ευρώ όταν δεν βρίσκουν μαύρη εργασία.

Το δικαίωμα στην ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού θα είναι νόμος από τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας . Τους καλούμε να έρθουν στη χώρα να ψηφίσουν και να δώσουν δύναμη στο μέλλον.

Αυτοί που έστησαν το κίνημα δεν πληρώνω δημιούργησαν ένα άτυπο κίνημα του «Δεν κληρονομώ» .
Η Νέα Δημοκρατία σε όλα αυτά λέει ναι υπάρχει άλλη λύση που στηρίζεται σε λιγότερους φόρους και εισφορές. Όχι στους υπερβολικούς φόρους, όχι στον φόβο και την φτώχια. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 2 χρόνια μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 29 στο 20% σε δύο έτη. Επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Στόχος ο ΦΠΑ στον τουρισμό συνολικά να κατέβει στο 11% ώστε η χώρα τουλάχιστον να μην έχει δημοσιονομικό μειονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού".

Ο κ. Μητσοτάκης προκήρυξε επίσης την διενέργεια συνεδρίου για τη Νέα Δημοκρατία στις 14 και 15 Δεκεμβρίου την Προεδρία του οποίου αναλαμβάνει ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η απάντηση στη Νέα Δημοκρατία από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού 

"Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη που ζήτησε εκλογές τον Αύγουστο να μην εκτίθεται στον ήλιο, διότι αυτό εγκυμονεί κίνδυνο θερμοπληξίας.

Επειδή όμως πριν τις εκλογές που θα χάσει στο τέλος της τετραετίας, θα μεσολαβήσουν η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια που η ΝΔ την καταδίκασε, η αύξηση του κατώτατου μισθού που αρνείται μόνο η ΝΔ και ο ΣΕΒ , η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ο κ. Μητσοτάκης καταψήφισε ως «ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς», η περαιτέρω ενίσχυση του Δημοσίου που θέλει μανιωδώς να διαλύσει και πολλά ακόμη που δε συνάδουν με τα 12ωρα, τις απολύσεις και τις περικοπές που ονειρεύεται, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βαυκαλίζεται πως θα εφαρμόσει το αντικοινωνικό του πρόγραμμα από το 2023 και βλέπουμε..."



Πηγή: skai.gr