Γ. Τσίπρας: Εγκληματικό το όχι στη συμφωνία Πρεσπών λόγω πολιτικού κόστους

«Θα ήταν εγκληματικό να μην πάμε στη συμφωνία των Πρεσπών λόγω πολιτικού κόστους, να μην αδράξουμε την ευκαιρία για τη χώρα» επισημαίνει για  τη συμφωνία των Πρεσπών ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας. Μιλώντας στην εφημερίδα τα Νέα, ο κ. Τσίπρας εκτιμά μάλιστα ότι «τα όποια προβλήματα σε σχέση με τους ΑΝΕΛ είναι διαχειρίσιμα για την κυβέρνηση».

Για την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Τσίπρας σχολιάζει ότι «η αμφισβήτηση της καθαρής εξόδου σχετίζεται με δύο στοχεύσεις. Πρώτον, με μια αντιπολίτευση που δεν αποδέχεται την πραγματικότητα, γιατί αλλιώς θα πρέπει να παραδεχτεί την επιτυχία της κυβέρνησης. Δεύτερον, γιατί εκτός μνημονίων, και ειδικά μετά το δείγμα γραφής της κυβέρνησής μας, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ληφθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα από μια άλλη κυβέρνηση χωρίς την επίκληση της έξωθεν επιβολής»

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να αποφευχθεί η περικοπή των συντάξεων δηλώνει ότι «αν και συναισθάνομαι την αγωνία των συνταξιούχων που έχουν ήδη υποφέρει από το πετσόκομμα των προηγούμενων οκτώ ετών, δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε οριστική απάντηση πριν από τον προσεχή Οκτώβριο και τη σύνταξη του προϋπολογισμού» και συμπληρώνει «πρέπει όμως να επισημάνω ότι ο κόσμος που αγωνιά, το μεγαλύτερο μέρος του, γνωρίζει ότι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, που ‘’ακόμη κι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, θα έπρεπε να τα έχουν εφεύρει’’, αυτή η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότερο οι ‘’συνήθεις ύποπτοι’’. Αυτός ο κόσμος γνωρίζει ότι με το ίδιο πνεύμα θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα».

Ο Γιώργος Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μετασχηματίζει την ΝΔ «σε ένα παλαιοκομματικό, συντηρητικό, ακροδεξιό σε πολλά, λαϊκιστικό, ελάχιστα φιλελεύθερο, αλλά άκρως νεοφιλελεύθερο κόμμα» και υπογραμμίζει ότι έτσι «γίνεται ευκολότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει ως η θετική προοπτική που ανοίγει δρόμους απέναντι στη μιζέρια και ως αντίπαλο δέος απέναντι στη ζοφερή προοπτική μιας κυβέρνησης με τα παραπάνω παλαιοκομματικά, συντηρητικά, αντικοινωνικά χαρακτηριστικά».
 

Πηγή: skai.gr