Τζανακόπουλος για Ρώσους διπλωμάτες: Αποσκοπούσαν εμπλοκή στο θέμα της ΠΓΔΜ

Στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της Καθημερινής, περί επικείμενης επέλασης Ρώσων Αξιωματούχων που κατηγορούνται για εμπλοκή στο θέμα των Σκοπίων, προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Ιδιαίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κυβέρνηση πιστεύει ότι όντως υπήρξαν συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή στο ζήτημα με την πΓΔΜ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μάλιστα, η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να δέχεται συμπεριφορές που προσβάλλουν τόσο το ελληνικό κράτος όσο και το διεθνές δίκαιο.


«Η Ελλάδα έχει αποδείξει στο πλαίσιο της πολυδιάστατης πολιτικής ότι θέλει καλές σχέσεις μέ ολα τα κράτη αλλά όλα τα κράτη πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Η κυβέρνηση επιμένει στο εξής ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό στο ελληνικό κράτος» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε επόμενη ερώτηση για το αν έχουν ληφθεί μέτρα ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «η εκτίμηση είναι ότι ότι έχουν υπάρξει συμπεριφορές τέτοιες και γι’ αυτό θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».
Πηγή: skai.gr