Παράπονα Μοσκοβισί: Με κατηγορήσατε ότι παίζω πολιτικό παιχνίδι

Απάντηση στα πυρά της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του στην Αθήνα σχετικά με τη μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας έδωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στη δευτερολογία του στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Απευθυνόμενος κυρίως στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μοσκοβισί επέμεινε μεν ότι η συμφωνία δεν αποτελεί «συγκεκαλυμένο τέταρτο μνημόνιο», πρόσθεσε όμως ότι σκοπός είναι «να διασφαλίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αγορών».

«Με κατηγορήσατε ότι παίζω πολιτικό παιχνίδι» είπε ο Π. Μοσκοβισί απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί «έντιμη» αυτή τη στάση, γιατί αν παίζει ένα παιχνίδι, είναι «το παιχνίδι της Ευρώπης». 

«Η Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό όλων των κυβερνήσεων, συνεργάστηκα με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τους προκατόχους του, όπως με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο, γιατί αγαπώ την Ελλάδα» επανέλαβε, τονίζοντας ότι «τα πολιτικά πάθη δεν πρέπει να οδηγούν στην απαξίωση μιας καλής συμφωνίας σε βάρος της χώρας». 

Ο ίδιος, είπε ότι δεν είναι σίγουρα ώρα για θριαμβολογίες, αλλά ούτε για καταστροφολογίες, καθώς αν και δεν έχει σωθεί πλήρως η Ελλάδα, πηγαίνει καλύτερα, καθώς έχει πετύχει εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα. 

Mάλιστα, ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, ως «την καλύτερη δυνατή συμφωνία» καθώς όπως είπε, «ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού» και ταυτόχρονα διασφαλίζει τους εταίρους της Ελλάδας, αφήνοντας «ελευθερία και χρόνο» στην χώρα να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη.
Πηγή: skai.gr