Κλείσιμο

Τζανακόπουλος: Η πρόταση Καμμένου για τους «180» θα συζητηθεί στην ώρα της

Ανοιχτό κρατά η κυβέρνηση το «παράθυρο» κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

«Η πρόταση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να κυρωθεί η συμφωνία από 180 βουλευτές θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης ώστε όταν έρθει η ώρα να ληφθούν αποφάσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην καθιερωμένη ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αποσαφήνισε ότι η επιψήφιση της συμφωνίας με 180 βουλευτές δεν αποτελεί συνταγματική επιταγή, αλλά θα αποτελέσει «πολιτική πρωτοβουλία» της κυβέρνησης αν αποφασιστεί. Εμφανίστηκε, δε, αισιόδοξος πως η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα ψηφιστεί και από βουλευτές κομμάτων εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ, ο μεταξύ άλλων τόνισε ότι η υπογραφή του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών είναι «ανίσχυρη» μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «εννοεί ότι δεν έχει συγκεκριμένες νομικές συνέπειες η υπογραφή της συμφωνίας, πέρα από μία: Η υποχρέωση της κυβέρνησης από την υπογραφή του κ. Κοτζιά είναι να προχωρήσει με καλή πίστη στα βήματα που θα θέσουν τη συμφωνία σε ισχύ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι «η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων είναι αρραγής και δεν έχει κάτι να φοβηθεί, και ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων». «Οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαπολύοντας επίθεση στους κύριους Μητσοτάκη και Χατζηδάκη για τις αντιδράσεις τους στις δηλώσεις του γάλλου επιτρόπου.

«Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή απαλλαγμένη από διαρκείς και πολλές φορές παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πηγή: skai.gr